Eerste tour!
Door: Sander
Blijf op de hoogte en volg Sander
07 September 2008 | Palau, Koror Town
Hier weer een berichtje uit het tropische Palau! De afgelopen weken is er weer veel gebeurd. Na een eerste week werken kan ik maar één conclusie trekken: De mensen werken hier echt niet efficiënt! Haha. Ik zal het uitleggen. Een normale werkdag hier begint met het rijden naar Ngatpang wat een uur duurt. Vervolgens zit iedereen die op het office werkt een uur niks te doen aan de koffietafel. Daarna is er altijd wel één of andere ceremonie waar de gouverneur heen gaat. Ceremonies worden hier voor alles gegeven. Wanneer er een verdrag wordt getekend, wanneer ze starten met de bouw van iets, wanneer ze een bepaalde fase van de bouw hebben afgewerkt en tot slot, natuurlijk, wanneer het geheel af is! Dat gebeurd in iedere staat, en aangezien Palau 16 staten heeft kan je wel nagaan hoeveel ceremonies dat zijn, haha. Vaak als we dan terugkomen is 2/3 van de dag alweer voorbij. De rest van de tijd gebruik ik dan om wat te werken voor de staat of voor mijn minor. Het werk is dus niet zwaar, maarja elke dag opstaan om zes uur ga je toch wel voelen :p Als het goed is ga ik deze week alle sights van Ngatpang bezoeken, zodat ik ze kan verwerken in de nieuwe staatsbrochure.
Verder is eigenlijk alles superrelaxed hier. Ik zwem elke dag als ik terug kom van het werk en ’s avonds is het gewoon lekker chillen. Dat zwemmen is ook wel nodig, aangezien ze hier bijna drie diners per dag eten. Ik moet dan toch een beetje bewegen. De mensen hier zijn bijna allemaal te dik, maar dat is ook echt te begrijpen. Er is hier een winkeltje ongeveer 100 meter vandaan, maar wanneer ze daar iets moeten halen wordt de auto gebruikt, haha. Beweging krijgen ze dus totaal niet! :P
Vandaag heb ik mijn eerste tour gedaan op de Rock Islands. Dit is de eilandengroep van limestone ten westen van Palau. Ik ben met drie andere mensen een kayaktour gaan doen dwars door de Rock Islands. De dag begon met een kayaktour naar Long Lake, een trip langs smalle kanaaltjes met overal mangrove trees. Het enige wat je hoorde was je eigen kayak en de natuur, echt onwijs mooi! De route naar Long Lake was echt iets wat ik nog nooit heb gezien. Eenmaal aangekomen gingen we snorkelen. Op de bodem lagen enorme clumbs. We gingen lunchen op één van de mooiste plekken die ik ooit heb gezien, een strand op één van de Rock Islands. De kleuren zee, en het bijna glimmende witte zand, echt geweldig! Daarna naar Milky Way gegaan. Dit was een kanaal met een soort crème kleurig water. Dit komt omdat op de bodem een soort klei van wit zand ligt. Men zegt dat als je dat op je huid smeert je er jonger uit gaat zien. Dat hebben we dus maar even gedaan! Vervolgens zijn we naar een plek gekayakt waar je kon snorkelen bij het zogenaamde ‘Eistein garden coral’. Het koraal was in de vorm van grote hersenen in alle kleuren en maten, supermooi! Tot slot zijn we midden op zee gaan snorkelen op een plek waar enorm veel vissen waren, zoveel vis dat de foto bijna geen water meer laat zien! Deze tour was echt top, ik ga zeker nog meer als deze doen.
Mijn ouders hebben mijn foto space uitgebreid naar 100 foto’s ;) en ik heb eindelijk internet op het werk dus ik plaats iets meer foto’s van de laatste weekjes. Echt leuk trouwens om te zien dat zoveel mensen lezen wat ik doe hier!
Jullie horen wel weer van mij,
Sander
07 September 2008 - 14:07
Jos & Lin:
Yo bro,
Erg bijzonder allemaal. Ziet er erg vet uit! Gewoon lekker relaxen daar want als je ooit in NL zult gaan werken weet ik zeker dat het niet zo relaxd is. Veel foto's maken en ons lekker maken!
Enjoy
Gr. Jos & Lin (aka de popjes) -
07 September 2008 - 14:27
Mok:
Sjieke sjit gek! Maareh, die modder zou ik niet opsmeren, je hebt al zo'n babyface man ;-)
07 September 2008 - 14:35
Mama:
lieverd het lijkt wel of je op het paradijs bent gekomen, echt schitterend,veel plezier en geniet ervan. -
07 September 2008 - 16:16
Jan:
Hoeveel kost een enkeltje Palau? -
07 September 2008 - 16:20
Es:
Wauwww te mooi! Palau is met snorkelen idd nog mooier dan australie! Dus mooier wordt het niet ;)
Hmm dat insmeren lijkt mij ook wel wat :)
liefs! -
07 September 2008 - 17:08
Lisanne:
Paradijs! -
07 September 2008 - 17:14
Michiel:
Wow dat is idd een supermooie trip. De foto's alleen al zijn echt heilig, ik kan me voorstellen dat het in het echt al helemaal chill is! -
08 September 2008 - 11:55
Jan En Inge:
Wat geweldig allemaal!!!
Wat voor temperatuur heb je daar en bij welk land behoren de Palau-eilanden!!!
Het is hier koud en regen Brrrrr.
Sander,geniet daar lekker van alles.
Groetjes -
08 September 2008 - 12:31
Olivia:
woooow!!! ben jaloers! klinkt echt zo superrrr mooi allemaal! die visjes zijn trouwens als achtergrond helemaal geweldig, haha. maar int echt vast NOG leuker ;)
08 September 2008 - 19:33
Marcel:
Ik ben er ook eindelijk achter gekomen dat je een site bij houdt :$
Lijkt me vet chill daar in Palau. Supermooie natuur enzo :) Veel plezier nog he! -
14 September 2008 - 23:58
Thomas:
Hey ziet er super mooi uit he! Echt paradijsje daaro! Geniet er nog flink van!! En niet te veel op msn hangen he ;).
Groeten uit OZ!!